Anemone Hepatica

Varenda vår hittills i mitt liv har jag sett blåsippor och beundrat deras enkla skönhet. Den här våren såg det ut att bli annorlunda, hur vi än sökte hittade vi inte blåsippor någonstans i Skåne...förrän i dag när de nästan var utblommade.

 

Några vänner ville visa oss ett område med backsippor men då det visade sig att de nätt och jämt var utslagna än erbjöd sig vännerna att ta oss med till en blåsippsbacke i stället och se det fanns några blåsippor kvar. Även min 71:a vår fick jag alltså beundra denna underbara blomma som har varit min fröjd ända sedan jag strövade omkring i Färjan i tidig barndom och plockade små buketter. (De var inte fridlysta där och det fanns gott om dem.)

Tack Britt-Marie och Anders för den upplevelsen. Nu vet jag till nästa vår attt vi ska passera Riseberga kyrka och köra mot Forestad. Där finns de.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0