Att förlora en fjäder

En ljuvlig morgon i juli gick jag min vandring längs ån (med kameran hängande runt halsen). Solen sken efter regnet som nyss fallit, växterna såg ut att vakna på nytt efter den långa torkan och det hördes tydligt på den intensiva fågelsången hur de fröjdades över renheten i luften som följer efter ett regn.

De är lyckliga, tänkte jag. Kan livet vara bättre än så här?

Just då föll mina ögon på en fågelfjäder som fallit och fastnat i en brännässla och jag drog mig till minnes hur livet fungerar. 

Folk gör förluster. Den vackraste av dagar medan majoriteten av mänskligheten njuter och jublar finns det alltid någon som just den dagen får ett sorgligt besked. Förluster av nära och kära, förluster av kroppens förmågor genom olyckor, sjukdomar eller bara vanligt åldrande. Livet är inte rättvist säger en del och visst kan det se så ut men alla drabbas nog på olika sätt. En del mera uppenbart än andra men ingen slipper undan så glöm inte dem som förlorat en fjäder den där dagen när du hade det så bra, en annan dag kan det vara din tur. Men glöm inte heller den dagen du drabbas att livet kan gå vidare trots förluster och sorger. Ingenting blir som förr men det kan bli bra på ett annat sätt. Vi är utrustade så att kropp och psyke kan anpassa sig till förändringar i omgivningen. Oftast kan man leva vidare med en fjäder mindre även om det är smärtsamt.

Jag tror att fågeln flyger vidare utan sin fjäder.

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0