Något för damer i min ålder

I lördags var vi i Danmark och besökte svärmor. Vi tog henne med på en liten utflykt till olika platser där hon bott och landade till slut vid Mölle Å där vi satte oss på en bänk och plockade upp vår medhavda matsäck. 

Strax kom en ung familj och frågade om de fick slå sig ner på bänken intill, det fick de givetvis. I deras barnvagn låg en liten baby på 3 månader, det kändes fint som en kontrast till svärmors 99 år (snart).

Vi njöt av att se svanarna som simmade på vattnet och så småningom började kanotister och kajaker lägga till vid vår strand. De kunde inte passera en bro som låg framför så de fick bära sina kajaker och kanoter förbi oss till svärmors stora förtjusning. Att se människor i rörelse kan vara intressant för den som sitter och tittar på väggarna om dagarna.

Plötsligt stannade  en ung man med sin kajak på axeln. Han tittade ingående först på svärmor och sedan på mig. och så utbrast han.

"Det her vil jeg fortælle dem er ikke noget for damer i jeres alder" varpå jag stöddigt svarade honom " Jeg skal fortælle dig att jeg har en kajak derhjemme og jag bruger den jævnligt".

Efteråt kom jag att tänka på hur få tillfällen vi verkligen hade varit ute med våra kajaker den här sommaren. Faktum är att jag har saknat både Tidan och Stråken som vi ofta var ute på i Mullsjö. Vi har inte hittat några riktigt bra närliggande paddelvatten här i Skåne. Igår tog vi oss ändå ner till Billinge där vi kunde paddla lite längre på Rönne Å än vi kan här i vår närhet. Det blev en skön tur och jag kände det som en revansch mot den förnedrande dansken som trodde att jag var för gammal för att paddla kajak.

 

Bilderna i det här inslaget är från Rönne Å mellan Stockamöllan och Billinge

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0