Samla i ladorna

"Tack vare att vi har samlat i Ladorna", säger Magdalena Andersson har vi nu 74 miljarder att dela ut till medborgarna och när hon säger medborgarna vet vi alla att hon menar väljarna, nu när mindre än ett år återstår till nästa val. Ett val som hon troligen går in i som statsminister. Många förmåner väntar oss som väljare det kommande året, hon har till och med lovat oss mindre skatt men den minskningen lär nog inte bli så stor för en lågavlönad pensionär. Även förmåner brukar vara procentuella vilket innebär att skillnaden blir obefintlig för dem som ligger lägst på skalan.

Hur Bibelkunnig hon är vet jag inte men man får förmoda att hon känner till berättelsen från 1 Mosebok där det berättas om Josef som tydde Faraos dröm och därefter gav honom rådet att samla i ladorna de sju goda åren så att det skulle finnas spannmål att leva av under de sju dåliga åren som skulle följa. Om Farao inte hade lytt hans råd och stått med tomma lador när de svåra åren började tror jag inte att han hade haft någon att låna spannmål av.

Ekorrarna samlar sina ekollon i stora förråd på hösten för att överleva vintern. De har nog inte heller någon att låna av.

När det gäller Magdalena däremot undrar jag... Är det verkligen så att hon har 74 miljarder i sin lada??? eller menar hon att hon skapat sig så god kreditvärdighet att hon får låna?

Jag litar i alla fall inte på allt hon lovat så i dag har jag inhandlat rödbetor, lök, rovor och morötter för 3,90/kg. Här ska samlas i förråden så att vi överlever vintern. Ekorrar lever som de lär.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0