Jag har gått där lavan väller fram nu

I Januari 2017 besökte maken och jag Las Palmas. Den lilla vackra ön med dramatiskt klimat och natur. Till ytan är den oansenlig (706 km2) men högsta höjden är imponerande (2423 möh.) Då förstår man att det finns många branta backar att övervinna både med bil och till fots.

Vi förälskade oss ganska snart i ön och har haft för avsikt att resa dit igen men nu har saker och ting förändrats. På grund av pandemin längtar vi inte utomlands just nu och efter det här vulkanutbrottet dröjer det kanske innan ön har hämtat sig.

 

Vi rörde oss en hel del i området där lavan just nu väller fram, det var dock inte den kratern som vi gick uppe på. Det finns många vulkaner där och vi gick uppe på kanten och tittade ner i en av dem. Det var länge sedan den hade haft utbrott och grönskan hade löftesrikt börjat gro därnere. Så var det säkert i Cumbre Vieja också men där är grönskan borta nu och förmodligen kommer det bara att ligga svart aska på stora delar av den lilla ön när det här är över. Vi lider med La Palmaborna och hoppas att vulkanen snart ger upp.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0