Fångad i apparnas nät

 

Det ska vara appar till allt nu för tiden. Alla problem kan lösas med appar. Vill man banta laddar man ner en app, kan man inte sova finns det hjälp via appar, för att hålla sin kropp i trim och träna måste man ha appar.

Vill man parkera sin bil måste men ladda ner en app. Köper man en ny tvättmaskin, ja då ska man minsann ladda ner en app för att starta den.

Det finns snart ingenting som man kan göra utan att ha en app avsedd för just det ändamålet. Någonstans sitter det "Appmakare" och tjänar pengar på att skapa nya appar men kanske ännu mer på att skapa behovet av nya appar.

Mänskligheten har blivit "appburen" men också fångad i "appburen" (Ja, visst låter det oroväckande lika som apburen) När vi inte längre kan göra någonting utan att plocka fram mobilen och ladda ner en app har vi blivit fångade i alla dessa "hjälpmedel". Hjälpmedlen har blivit ett nät som vi inte kan ta oss ur.

Tragisk nog har ingen kommit på idén att skapa en app som kan nedrusta världen, skapa fred och fördela resurserna lika över hela mänskligheten. När man nu till synes kan lösa allt med appar borde väl det ha prioritet.

Fast när jag tänker efter är den appen redan uppfunnen  och det för 2000 år sedan.  Jesus sade då: Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Appen kallas "Gyllene regeln" men det var allt för få som kände sig bekväma med att ladda ner den.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0