Älskade ljus

I dag är det midvintersolstånd, den dagen vi längtat efter hela hösten. Det är nu det vänder. Efter årets kortaste dag kan det bara bli ljusare fast det är ju skillnad på dagar och dagar.

I dag till exempel borde det ju ha varit en mörk dag eftersom det är årets kortaste men den överraskade oss med sol och ljus som aldrig förr från morgon till kväll.

 

Jag har en svaghet. När jag ser österhimlen färgas röd på morgonen kan jag inte motstå frestelsen att ta en morgonpromenad ( med kamera) fastän det finns viktigare saker på agendan. Det är ju ändå så att vi inte har solljuset alla dagar och då vill man passa på när tillfälle ges. (Och så får man leva med det dåliga samvetet att mycket blev ogjort den dagen)

Den här morgonen i julveckan blev vidunderlig med solglitter i frosten och snart firar vi jul till minne av det sanna ljuset som skulle komma till den mörka världen.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att ljuset är gott för både kroppen och för själen. Det blev en del ogjort i dag också men D-vitamin har jag sugit in genom både ögon, hud och lungor.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0