Allt kan förvrängas

Den här bilden är tagen i extremt motljus med en kamera som inte klarar det, dessutom har jag sänkt kameran och tagit bilden underifrån vilket gör att små intetsägande grässtrån har fått lika stor betydelse som höga träd (ser nästan ut som ett staket i förgrunden). 

Färger och former stämmer inte överens med verkligheten ändå är bilden på något vis lite intressant trots att den inte visar verkligheten som den är.

Det slår mig att den felaktiga bilden representerar något i vår tid.

Kanske är det längtan efter något annat än det liv man har som gör att man så gärna förvränger verkligheten.

Det som är ovanligt och annorlunda framställs ofta som något helt normalt medan reklamen låter oss förstå att den vara som jag, och samtidigt tusentals andra tittar på är helt unik även om lagret är så stort att alla vi som är intresserade kan köpa flera exemplar var.

Orden förvrängs på ett sätt som gör det svårt att veta vilken genre man själv hör till. Undra på att människor blir vilsna och vilseledda. Jag önskar mig en ny akademi som står över svenska akademin. Som det nu är verkar det som om man använder ett ord fel tillräckligt länge, vilket väldigt många i media gör när det blir mode att göra det, så anpassar sig svenska akademins ordlista efter det. Det ord som har en betydelse i dag kan betyda något helt annat om fem år och detta kallar man utveckling fast det i själva verket är avveckling av ett språk. Hur ska eftervärlden kunna tolka vår tid när det som skrivs i dag kommer att betyda något helt annat i framtiden?

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0