Miraklet i jorden

Varje år när tomatplantorna kräver mycket uppmärksamhet i den hetaste sommarvärmen tänker jag att "Nästa år ska jag inte så några frön, inte sätta några plantor, det får vara nog nu"... Men varje år när ljuset börjar återvända så här i februari längtar jag efter att åter igen få se miraklet i jorden.

Man äter en tomat, plockar ur några kärnor och lägger dem i smutsig jord. Där i mörkret förvandlas de och bara efter någon vecka brukar det sticka upp små gröna strån ur jorden. Bilderna ovan är väldigt intetsägande just nu dagen efter sådden men om allt går som det brukar ska jag snart visa andra bilder med samma krukor.

Det här med liv är så så ologiskt, oförklarligt och helt vidunderligt. Jag blir lika förvånad och förundrad varje år när de intetsägande små fröna har blivit till små plantor och naturligtvis hoppas jag få uppleva det i år också.

Medan jag väntar på sommarens grönsaker har jag en liten odling med krassefrön på köksbänken. Fint att se på. Gott att klippa litet över smörgåsen.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0