Moder Jords vackraste salong

Man tackar inte nej när moder jord bjuder in till vernissage i palatsets vackraste salong.

I dag kändes det som en stor högtid, nästan som sommarens första dag när vi omfamnades av grönskan i Skäralids naturreservat.

På förmiddagen planterade jag lite uteblommor och sådde frön i en gammal avlagd skottkärra (tänkt att bli min kryddträdgård.)

När det var avklarat kändes det fint att bevittna sommarens insteg i Skäralid. Boken var fullt utslagen, eken var på god väg och blåbärsriset blommade. Svanen låg på ägg och sädesärlan hoppade på stenarna i forsen. Ett område var också fyllt av ramslök som fick krydda kvällsmaten i dag. 

Solen lyste som en kristallkrona i salongens vackra tak och för ett ögonblick kunde man glömma det mörker och lidande som en stor del av jordens befolkning plågas av utanför idyllen. Kanske skulle alla krigsherrar, terrorister och våldsverkare "straffas" genom att fängslas i en nygrön bokskog. Jag tänker att det borde förändra deras sinnen till att vilja det goda i stället för det onda.

Titta på bilderna som följer och se vad du själv tror om min våldsförhindrande idé.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0