Ett kort men vackert liv

 

 

Det sägs att en fjärilens liv är kort. De kläcks på försommaren, lever intensivt och dör på sensommaren när de har fullföljt sitt uppdrag och tryggat att det finns en avkomma som ska kläckas nästa vår.

På denna korta tid har då fått oss människor att sucka av förundran över deras skönhet, deras fantastiska vingmönster och färger. Dessutom har de gjort en stor insats när det gäller pollinering. Vad vore en sommar utan fjärilar?

För sitt korta uppdrag har de fått en helt fantastisk kropp. De har inte bara utrustats med vackra vingar (som är täckta av vingfjäll), de har sugande mundelar, ofta i form av en snabel, de har doftspröt och ögon på sin lilla kropp. Det känns som att skaparen gett de en gedigen utrustning för den korta glanstid de har.

Fjärilens liv är kort men vackert och till glädje för många.

Med en nära vän och släkting som just fått beskedet att livet snart är slut, i våra ögon är allt för tidigt kommer reflexionen att det kanske inte är längden på livet som har störst betydelse. Viktigare är kvaliteten på det liv vi lever. Låt oss sträva efter att leva vackra liv och sprida skönhet omkring oss.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0