Läge för nystart

Vi har passerat mitten på september och efter en torr höst börjar det mesta på marken gulna. Torra grässtrån och fröställningar är bruna och sköra. De knäcks lätt i sitt bräckliga tillstånd men det är väl meningen hur skulle annars deras frön kunna spridas för vinden.

Jag kan inte låta bli att jämföra mig själv med naturen när det går mot höst.

Blomstringstiden är förbi, kvar finns bara gulnade rester som smälter samman med omgivningen till osynlighet. Det enda man kan hoppas på är att man har sått något frö som kan bära arvet vidare när de egna förmågorna förtvinar.

... Men en tankeställare fick jag ändå när jag såg att klöver och blåklockor börjat blomma om. Kanske borde man släppa dystra tankar på ålderdom och inse att det är dags för nystart. Det finns många som lyckas att börja om. Än är det inte kört och tänk så mycket mer framträdande blommorna blir mot den brunbrända bakgrunden.

Kanske borde vi pensionärer starta en "klöverrörelse".

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
 • #1

  Anders Bohlin (måndag, 19 september 2022 18:45)

  Bra idé Margit! Starta en klöverrörelse!
  Idé:Hjälpa.ensamma och behövande i alla åldrar med de gåvor vi har!

 • #2

  Margit (onsdag, 21 september 2022 19:24)

  Det var nog mest ett önsketänkande. Jag har inte samma energi som dej Anders.