Utgiven på Pärlan förlag

Inbunden

296 sidor

Förlagets försäljn.pris: 189:-

 

Finns även på Adlibris, Bokus, CDON, Ginza, Bookoutlet, Akademibokhandeln, Nya Bok och Musik Jönköping, Arken Lund och Uppsala. m. fl. Priser och frakter varierar.

 

Du kan också fråga efter den på ditt bibliotek.

 

Julen närmar sig och vi vill visa varandra uppskattning genom presenter av olika slag.

En klapp som passar många är en bok, därför sänker jag priset på min roman till 125:-/st under adventstiden. (från och med nu - 24 dec)

Vill du ha den skickad inom Sverige så lägger jag på 59:- för frakt (totalt 184:-).

Om du önskar kan  jag bifoga ett julkort med din hälsning och slå in den som julklapp. 

 

Välkommen med din beställning till 0704217795 som också är swishnummer att betala till. 


Jag har deltagit i några novellantologier. Den senaste "Nybakat 2017" utkom faktiskt 2018 trots titeln. Den finns att köpa på Bod, Adlibris m.fl.

Sex noveller är uttagna från en novelltävling 2017, de övriga fyra ingår i ett skrivprojekt vid Luleå universitet.

 

Motivering till att min novell valdes ut syns nedan.

 

(I ärlighetens namn kan jag väl avslöja att jag inte känner att jag platsar bland de övriga novellerna här, det är väldigt spretande stilar som valts ut om jag ska avslöja vad jag tycker.)

Osynligt Arv

Margit Klehn

Motivering: En finstämd berättelse med ett lågmält berättartempo. Margit målar upp ett livsporträtt och använder en berättarmodell som passar ambitionen med hennes text. 

Att valet föll på Osynligt arv beror till stor del på de gripande och målande tillbakablickarna i slutet av novellen. Som läsare känner man verkligen med huvudpersonen. Mer än så skriver jag inte, när du läser förstår du vad jag menar och storheten med berättelsen.

”Kanske blev mamman genomskinlig den dagen barnjungfrun nöp henne i armen för att hon inte skulle gråta. Hon måste vara duktig, hon fick inte skämma ut familjen. Hon var 8 år och svartklädd. Hatten kändes obekväm, gummibandet kliade under hakan. Svarta och gråa människor omringade henne. Kyrkklockorna klämtade skrämmande över Upplandsslätten, och kyrkorgeln ven som en olycksbådande storm. Genom stora, tunga, salta vattendroppar såg hon sin far begravas. I ett töcken hörde hon prästens röst.”

Jag har sett behovet av att ge en postum röst åt de kvinnor som levde innan ordet krishantering var uppfunnet, de som bara teg, led och uppfyllde sin plikt oavsett vad de innerst inne kände.

Hur mycket sorg kan en människa bära under fasaden av ett normalt liv och hur många generationer tar det innan sorgen och följderna av den läkt ut?

 Strax före gryningen - Dikter i morgongryning och aftonljus

 

Den här diktsamlingen kom i mars 2016

 

Kan köpas på nätet från Bod, adlibris, bokus m.fl. (Den finns även som e-bok)

Du kan också beställa den från mig. Då kostar den 80:- och hälften av det går till fattiga barns skolgång i Indien.

(Om den ska skickas med post tvingas jag ta ut 30:- extra för porto eftersom jag inte själv tar ut någon vinst av själva boken.)

 

 Du kan också fråga efter den på ditt bibliotek.

 

 


Skrumpan utgavs 1986 av Barnbokringen (Normans förlag. Finns fortfarande att köpa på Bokbörsen, Tradera m.fl. begagnatförsäljningar.