BLADGULDSTUNNA ORD

 

Dikt och fotosamling

 

Utgiven på BoD förlag

 

Mjukband

17x17 cm

92 sidor varav 40 i färg

 

Pris 129.-

 

Utgivningsdatum 23 mars 2020

 

Den finns att köpa hos förlaget www.bod.se samt hos samtliga nätbokhandlar som adlibris, bokus, ginza m.fl.

 

Du kan också beställa den från mig men jag tvingas tyvärr lägga till för porto om den ska skickas.

 

Kan även beställas som E-bok på samtliga nätbokhandlar. Priset ligger då på ca. 45:-

 

Finns även på en del bibliotek


Utgiven på Pärlan förlag

Inbunden

296 sidor

Förlagets försäljn.pris: 189:-

 

Finns även på Adlibris, Bokus, CDON, Ginza, Bookoutlet, Akademibokhandeln, Nya Bok och Musik Jönköping, Arken Lund och Uppsala. m. fl. Priser och frakter varierar.

 

Du kan också fråga efter den på ditt bibliotek.

 

 


Jag har deltagit i några novellantologier. Den senaste "Nybakat 2017" utkom faktiskt 2018 trots titeln. Den finns att köpa på Bod, Adlibris m.fl.

Sex noveller är uttagna från en novelltävling 2017, de övriga fyra ingår i ett skrivprojekt vid Luleå universitet.

 

Motivering till att min novell valdes ut syns nedan.

 

(I ärlighetens namn kan jag väl avslöja att jag inte känner att jag platsar bland de övriga novellerna här, det är väldigt spretande stilar som valts ut om jag ska avslöja vad jag tycker.)

Osynligt Arv

Margit Klehn

Motivering: En finstämd berättelse med ett lågmält berättartempo. Margit målar upp ett livsporträtt och använder en berättarmodell som passar ambitionen med hennes text. 

Att valet föll på Osynligt arv beror till stor del på de gripande och målande tillbakablickarna i slutet av novellen. Som läsare känner man verkligen med huvudpersonen. Mer än så skriver jag inte, när du läser förstår du vad jag menar och storheten med berättelsen.

”Kanske blev mamman genomskinlig den dagen barnjungfrun nöp henne i armen för att hon inte skulle gråta. Hon måste vara duktig, hon fick inte skämma ut familjen. Hon var 8 år och svartklädd. Hatten kändes obekväm, gummibandet kliade under hakan. Svarta och gråa människor omringade henne. Kyrkklockorna klämtade skrämmande över Upplandsslätten, och kyrkorgeln ven som en olycksbådande storm. Genom stora, tunga, salta vattendroppar såg hon sin far begravas. I ett töcken hörde hon prästens röst.”

Jag har sett behovet av att ge en postum röst åt de kvinnor som levde innan ordet krishantering var uppfunnet, de som bara teg, led och uppfyllde sin plikt oavsett vad de innerst inne kände.

Hur mycket sorg kan en människa bära under fasaden av ett normalt liv och hur många generationer tar det innan sorgen och följderna av den läkt ut?Strax före gryningen - Dikter i morgongryning och aftonljus

 

Den här diktsamlingen kom i mars 2016

 

Kan köpas på nätet från Bod, adlibris, bokus m.fl. (Den finns även som e-bok)

Du kan också beställa den från mig. Då kostar den 80:- och hälften av det går till fattiga barns skolgång i Indien.

(Om den ska skickas med post tvingas jag ta betalt för porto eftersom jag inte själv tar ut någon vinst av själva boken.)

 

 Du kan också fråga efter den på ditt bibliotek.


Skrumpan utgavs 1986 av Barnbokringen (Normans förlag.) Finns fortfarande att köpa på Bokbörsen, Tradera m.fl. begagnatförsäljningar.