Att skriva är som att börja ta några steg och vandra ut på en okänd väg, man vet aldrig vart det leder och vad man kommer att upptäcka eller om man ens är rätt rustad för strapatserna men det är spännande. Jag tycker om att smaka på orden och känna att det går att skapa med dem. Det har blivit en slags terapi som bär mig.

Periodvis har jag också tecknat en hel del. Fotografering började jag intressera mig för när jag upptäckte att bilderna på ett fantastiskt sätt kan förstärka orden. 

Människor jag möter, resor och naturen är starka inspirationskällor. Tillsammans med maken reser jag en hel del men vi njuter också av att vara hemma där vi vandrar, paddlar och umgås med vänner. 

Grundtonen i mitt liv bottnar i en ljus Gudstro som påverkar mig i allt jag gör.

 


Margit Klehn skriver både poesi och prosa. Förutom nedan angivna utgivningar har hon också medverkat i ett antal novellsamlingar och även vunnit priser i novelltävlingar.

Hon promenerar gärna i naturen där hon hämtar sin inspiration. Ofta följer kameran med på hennes vandringar, hon tycker om att fånga de små detaljerna. Många av hennes dikter har sprungit fram ur ett foto.

Hon driver hemsidan www.margitsskrivlada.se där hon delar med sig av sina naturbilder och i sin blogg skriver hon om det färgrika i det vardagsgråa.

 

Utgivna böcker:

Barnboken "Skrumpan" -86 Normans förlag

Diktsamlingen "Strax före gryningen" -16 BoD förlag

Romanen "Ökenrosen får alltid nya blad " -18 Pärlan förlag

Diktsamlingen "Bladguldstunna ord " -20 BoD förlag


Det som sagts hittills handlar om mina fritidssysselsättningar. När det gäller arbete har jag sysslat med det mesta. För att ta det i turordning började jag som biträde i en handarbetsaffär (som även sålde underkläder). Sedan blev det: Apotekstekniker, Sjukvårdsbiträde, Kokerska, Dagmamma, Elevassistent, Metallarbetare, Florist, Postkassör, Allroundkontorist, Ekonomiassistent och till sist blev jag personaladministratör i en koncern med företag i hela landet. Lite inhopp i församlingsarbete har det också blivit av och till eftersom jag gått en tvåårig pastorsutbildning.

Nu är jag pensionär och förstår inte hur jag kunde ha tid att sköta heltidsjobb för nu känns dagarna väldigt korta.

Jag är född och uppvuxen i en liten by som heter By och numera hör till Avesta kommun. Sedan har jag bott i Sala, Avesta, Orsa, Holte i Danmark, Valdemarsvik, Hallstavik, Skillingaryd, Hillerstorp, Köping, Mullsjö och nu har vi landat i Klippan i Skåne.